NEWSLETTER
Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε κάθε πρωί τα νέα από το emediaPRESS.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ : Κοινωνικά
Κυριακή 9/3/2025
Η FOOD EXPO 2025 άνοιξε και επίσημα τις πύλες της το Σάββατο 8 Μαρτίου και υποδέχθηκε περισσότερους από 1.300 εκθέτες που παρουσίασαν ό,τι καλύτερο έχει να δείξει ο αγροδιατροφικός κλάδος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με 3.500 διεθνείς αγοραστές από 30 χώρες, καθώς και χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, μαζί με εκλεκτούς εκπροσώπους του κλάδου και της πολιτικής σκηνής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος & Διεθύνων Σύμβουλος της FORUM, κ.Thanos Panagoulias.
Ο κ. Κώστας Τσιάρας δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά κηρύξαμε την έναρξη της FOOD EXPO 2025, της μεγαλύτερης έκθεσης τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα περίπτερα, να συνομιλήσω με παραγωγούς, μεταποιητές και επιχειρηματίες και έμεινα πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη δυναμική του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα. Τα ελληνικά προϊόντα ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους και έχουν όλα τα εφόδια να πρωταγωνιστήσουν στις διεθνείς αγορές.
Η ελληνική παραγωγή εξελίσσεται, επενδύει στην καινοτομία και κατακτά νέες αγορές. Με στοχευμένες πολιτικές και ουσιαστική στήριξη, ενισχύουμε την εξαγωγική μας δυναμική και δημιουργούμε νέες ευκαιρίες για τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική οικονομία.
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμβάλλουν στη διοργάνωση αυτής της σημαντικής έκθεσης!»
Στην έκθεση Food Expo 2025 συμμετέχει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με 42 επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου. Μέσα απ’ το κοινό τους περίπτερο, οι επιχειρήσεις αναδυκνείουν τα ποιοτικά προϊόντα τους διευρύνοντας τη δικτύωση των επιχειρήσεων με παράγοντες της διεθνούς αγοράς με σκοπό την εξαγωγική προοπτική των προϊόντων της.
Από νωρίς το πρωί με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης παρεβρέθηκαν και επισκέφτηκαν τα περίπτερα των Στεροελλαδιτών παραγωγών, ο Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Φάνης Σπανός , ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς, οι Αντιπεριφερειάρχες, Ανάπτυξης κι Εξωστρέφειας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης και Παιδείας ο κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου.
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας και ήρθε σε επαφή με τα προϊόντα της και τον γαστρονομικό της πλούτο.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδα Φάνης Σπανός δήλωσε:
«Ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα η έκθεση Food Expo 2025 και αξίζει να βρεθείτε όλοι στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo για να γνωρίσετε τις δυναμικά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και να γευθείτε μοναδικές γεύσεις και εξαιρετικά προϊόντα του τόπου μας.
Στηρίζουμε εμπράκτως 42 αγροδιατροφικές επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας -αριθμός ρεκόρ!- που συμμετέχουν στην έκθεση μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειάς μας!
Επισκεφτήκαμε ακόμη, τις 12 στερεοελλαδίτικες επιχειρήσεις που συμμετέχουν αυτόνομα σε δικά τους περίπτερα. Κάποιες από αυτές έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην εξωστρέφεια μέσα από τα δικά μας περίπτερα και πλέον έχουν ανοίξει τα φτερά τους, κάνοντάς μας ιδιαίτερα περήφανους
Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Kostas Tsiaras II, συναντηθήκαμε με όλους τους επιχειρηματίες του τόπου μας και ανταλλάξαμε απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και την τόνωση της περιφερειακής μας οικονομίας».
Στρατηγική εξωστρέφειας και επιχειρηματικής ανάπτυξης
Η μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υποδέχθηκε 34.978 Επισκέπτες από 80 χώρες. 3.673 διεθνείς αγοραστές, 1.000 Hosted Buyers, 1.300 Εκθέτες, 200 διεθνείς συμμετοχές, 50.000+ Τρόφιμα & Ποτά, 3 Stages, 100+ Speakers & Chefs, αμέτρητες γεύσεις, καινοτόμα προϊόντα.
Οι 1.000 Hosted Buyers είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν στα περίπτερα των εκθετών πάνω από 50.000 εκλεκτά προϊόντα, που ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία, τη γεύση, την εξαιρετική ποιότητα και το σύγχρονο branding τους. Να επισκεφτούν παράλληλα την μεγαλύτερη εμπορική έκθεση Οίνου & Αποσταγμάτων στην Ελλάδα, την OENOTELIA & να παρακολουθήσουν και την τρίτη ημέρα του 1ου Διεθνούς BEVERAGE SUMMIT, που πραγματοποιήθηκε στην FOOD EXPO.
Στο Hall 1 της #FOODEXPO2025, η OENOTELIA φέρνει στο προσκήνιο τον πλούτο του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα! Με 200 εκθέτες και πάνω από 2.000 ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κορυφαίες ποικιλίες, να γνωρίσουν παραγωγούς και να δημιουργήσουν δυναμικές εμπορικές συνεργασίες.
Η γευσιγνωσία γίνεται εμπειρία, το κρασί και το απόσταγμα γίνονται ευκαιρία!
Χιλιάδες επαγγελματίες από τον χώρο της Μικρής και Μεγάλης Λιανικής, της Μαζικής Εστίασης και της Φιλοξενίας περνούν καθημερινά στο Metropolitan Expo, για να ανακαλύψουν πάνω από 50.000 εκλεκτά προϊόντα από 1.300 εκθέτες, ελληνικά και διεθνή brands, που διαμορφώνουν το μέλλον της αγοράς.
Από την Κρήτη έως τη Μακεδονία και από το Ιόνιο έως το Αιγαίο, 600+ μικροί παραγωγοί φέρνουν στην #FOODEXPO2025 τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής γης.
Όλες οι νέες τάσεις του F&B κλάδου περιμένουν, να δείτε από κοντά τα trends που έχουν αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς, παγκόσμιες γεύσεις εμπνευσμένες από την πολιτισμική πολυμορφία της σύγχρονης εποχής και φυσικά για μοναδικό networking με τους 1.300 εκθέτες!
Οι εμπορικές συμφωνίες συνεχίζονται, το networking κορυφώνεται και η καινοτομία κυριαρχεί σε κάθε Hall.
Στα 4 Halls, συνάντησαν τους νέους επόμενους συνεργάτες – προμηθευτές, εμπνεύστηκαν και βρήκαν ιδέες και προτάσεις που θα πάνε την επιχείρησή τους στο επόμενο level, με στόχο να προσεγγίσουν πελάτες που ψάχνουν συνεχώς κάτι ιδιαίτερο και καινοτόμο, δημιουργώντας το πιο κατάλληλο επιχειρηματικό πλαίσιο για σπουδαίες επαγγελματικές ευκαιρίες.
Παραδοσιακά προϊόντα, delicatessen επιλογές και γευστικοί θησαυροί με ΠΟΠ & ΠΓΕ πιστοποίηση περιμένουν τους επισκέπτες να τα γνωρίσουν και να τα δοκιμάσουν
Πάνω στη σκηνή του Mediterranean Food Stage, με θεματική «Greek Food Tour», οι σεφ ανέβηκαν, ετοίμασαν και παρουσίασαν εντυπωσιακές γαστρονομικές δημιουργίες, έχοντας ως εργαλείο τους τα εξαιρετικής ποιότητας εκλεκτά τρόφιμα και ποτά από όλη την Ελλάδα.
Από τις ΗΠΑ και την Κίνα, μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, κορυφαίοι αγοραστές από όλο τον κόσμο βρέθηκαν εκεί, έτοιμοι να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες με τους εκθέτες. Στα περίπτερα τους, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, βλέπουμε δυναμικές επιχειρηματικές συναντήσεις που δημιουργούν νέες προοπτικές για την ελληνική και διεθνή αγορά F&B.
Η FOOD EXPO προσφέροντας πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, συζητήσεων και γαστρονομικών απολαύσεων, αναδεικνύοντας τόσο τις προκλήσεις όσο και τις ευκαιρίες της σύγχρονης αγοράς τροφίμων και ποτών, απέδειξε για ακόμα μία φορά τη δύναμή της σε διεθνές επίπεδο.